În fiecare lună pe data de 23 îl sărbătorim pe Padre Pio printr-o oră de rugăciune după care aducem împreună cu el închinare Bunului Dumnezeu prin Jertfa lui Isus Cristos. Desigur un moment special, moment de trăire specială este cinstirea prilejuită de hramul comunității. În acest an, celebrările speciale au fost în zilele de 20 şi 23 septembrie.
Pe data de 20 septembrie s-a celebrat Sfânta Liturghie prezidată de preotul Ciprian Tiba în prezenţa a 14 preoţi (inclusiv cel de la confesional) şi mulţi oaspeţi; iar pe data de 23: ora de rugăciune şi Sfânta Litughie prezidată de preotul Iosif Iacob şi concelebrată de subsemnatul şi de preotul Ciprian Tiba care a şi predicat.
În ziua sărbătorii hramului, numărul credincioşilor participanţi s-a dovedit în creştere şi tot pe o curbă ascendentă a fost şi via lor implicare la acţiunea liturgică şi de premărire adusă lui Dumnezeu din tot sufletul.
Preotul Iulian Fărăoanu, onorându-şi specializarea în domeniul sfintelor scripturi, prin predica sa a oferit hrană sufletească făcând referinţe la mărturiile biblice care au fost definitorii şi criterii clare pentru alegerile din viaţa lui Pardre Pio. El a purtat nu numai rănile Mântuitorului, stigmatele, dar a dovedit că este călăuzit de Spiritul lui Dumnezeu, adevărurile lui Dumnezeu plăsmuindu-i alegerile, viaţa şi mărturiile simple, senine dar viguros trăite. Da, în spiritul celor spuse de Isus Cristos, Padre Pio poate fi caracterizat ca om simplu, care a dus crucea fără griji.
Imaginile îi prezintă pe preoţii concelebranţi iar cuvintele nu pot descrie frumuseţea celebrărilor şi bucuria participanţilor. Nădăjduim că cele puse în suflete, mai ales cel mai mare dar, Isus Cristos, experienţele întâlnirii cu harurile dăruite de Dumnezeu prin Padre Pio să aducă noi paşi pe calea convertirii continue, o imitare profundă a lui Isus şi a lui Padre Pio, roade şi noii perspective pe calea slujirii Împărăţiei lui Dumnezeu. Pe amintirea oferită participanţilor este o rugăciune pe care o recomandăm din suflet mai ales după Sfânta Împărtăşanie.

Rămâi cu mine, Doamne, ca nu cumva să uit de tine. Rămâi cu mine Doamne, pentru că tu ştii cât de uşor te părăsesc. Rămâi cu mine Doamne pentru că sunt slab şi am mare nevoie de tine, ca să nu cad din nou. Rămâi cu mine, Doamne, pentru că tu eşti lumina vieţii mele şi fără tine rătăcesc în întuneric. Rămâi cu mine, Doamne, şi arată-mi voinţa ta preasfântă. Rămâi cu ine, Doamne, ca să-ţi aud vocea pe care să o urmez. Rămâi cu mine, Doamne, ca să-ţi aud vocea pe care să o urmez. Rămâi cu mine, Doamne, pentru că vreau să fiu mereu cu tine. Rămâi cu mine Doamne, dacă voieşti să-ţi rămân mereu credincios. Rămâi cu mine, Doamne, oricât ar fi de sărac sufletul meu, pentru că el doreşte să fie lăcaşul iubirii şi al fericirii tale…”. (Rugăciunea Sf. Padre Pio după Sfânta Împărtăşanie).